Wix Bodycare

 

Oliën 

Ik werk met 100% natuurlijke essentiële oliën van doTERRA en Chi. Iedere olie heeft zijn eigen specifieke moleculaire structuur, eigen aroma en unieke eigenschappen. De voordelen van essentiële oliën zijn eindeloos: ze bevatten de regeneratieve, zuurstof verrijkende en immuun versterkende eigenschappen van planten. Ze werken op cellulair niveau, reinigen receptoren en brengen de natuurlijke balans terug. Ze kunnen de celmembraan doordringen en bacteriën en virussen bestrijden (antiviraal in tegenstelling tot antibiotica) en ze steunen het immuunsysteem. Binnen enkele minuten hebben deze oliën invloed op de cellen in het lichaam. Het zijn zeer krachtige antioxidanten, ze ontgiften de cellen en het bloed in het lichaam en ze bevorderen emotionele, lichamelijke en geestelijke genezing.

 

 

Essentiële oliën verminderen stress en angsten en verkrijgen energie, motivatie, vergeving, moed, libido, ontspanning en een beter humeur. Massages

Voor de volgende massages ben ik gediplomeerd en/of gecertificeerd:

ONTSPANNINGSMASSAGE

Een ontspanningsmassage zorgt voor een ontspannen lichaam en geest en brengt deze 2 weer samen. Het laat je dagelijkse beslommeringen even van je afglijden en laadt je weer helemaal op zodat je er weer tegen aan kunt.

De massage zorgt voor een verbeterde doorbloeding, stofwisseling en spierfunctie. Het zorgt voor een algemene verbetering van het welbevinden en heeft invloed op krachtgevoel, vermoeidheid, slaapbevordering en op je stemming en psyche.

Kortom, wie zichzelf regelmatig trakteert op een massage, zit lekker in zijn vel en in zijn hoofd!


doTERRA AROMATOUCH MASSAGE

-Natuurlijk in balans-

doTERRA essentiële oliën hebben natuurlijke, medicinaal waardevolle bestanddelen en hebben een natuurlijk balancerend effect op het lichaam. Essentiële oliën steunen het immuunsysteem, stimuleren de algemene gezondheid en brengen de natuurlijke balans terug. De geuren beïnvloeden de stemming en hebben invloed op de ademhaling en het algemeen welbevinden. 

AromaTouch massage is een perfecte manier om je lichaam en geest in balans te brengen en je immuunsysteem te versterken. Door middel van een rustgevende en lichte massage worden de oliën (8 verschillende) op je rug, hoofd, oren en voeten aangebracht waar ze hun werking doen via de meridianen en contactpunten. Elke olie heeft zijn eigen specifieke werking op lichaam en geest. De kracht van deze massage zit in de dieptewerking van de oliën. Als jij ontspannen nog na geniet van de massage, doen de oliën nog hun werk op cellulair niveau.HOTSTONEMASSAGE
Als warmte weldadig voor je voelt dan is deze heerlijke verwenmassage een aanrader. Hotstone massage wordt gegeven met mooie, door de natuur afgeronde, lavastenen die worden verwarmt tot een temperatuur van ongeveer 50-70 graden.

Door de warmte van de stenen werkt een hotstone massage vaak dieper door dan een gewone massage. De warmte geeft een heerlijke ontspannende werking aan de vermoeide of pijnlijke spieren.

De hotstone massage is bijzonder geschikt bij spierpijnen, -spanningen en -verstuikingen, een verminderde bloedcirculatie, bij rugklachten, artritis, reuma, fibromyalgie, veel menstruatieproblemen en, door zijn ontspannende werking, bij stress.HOOFDPIJNMASSAGE
20 procent van de Nederlanders, dat is 1 op 5, heeft minimaal 1 dag in de week hoofdpijn. 2 Procent van de Nederlanders, dat zijn er ongeveer 320.000 heeft hoofdpijn als gevolg van teveel pijnstillers of cafeïne. Maar liefst 3.1 miljoen Nederlanders hebben migraine. Dat wil zeggen dat er iedere dag meer dan 70.000 Nederlanders een migraineaanval hebben. Ruim 310.000 vrouwen in Nederland hebben last van hormonale migraine. dit betekent dat deze vrouwen 1 maand per jaar verliezen aan hoofdpijn. Maar liefst 50.000 Nederlanders hebben meer dan 15 dagen per maand hoofdpijn: dat is chronisch dagelijks hoofdpijn. Daarnaast hebben we de cluster-, medicatie afhankelijke- , aangezichts- en (spier)spanningshoofdpijn. Doordat zoveel mensen zo vaak hoofdpijn hebben, denken ze dat het bij het leven hoort en dat een dokter niets voor ze kan betekenen. Dit is niet waar! Ga altijd met hoofdpijnklachten naar je huisarts. Is hij/zij niet in hoofdpijn geïnteresseerd en stuurt hij/zij je weg met een paracetamolletje waarvan je al weet dat het niet gaat helpen, zoek dan verder. Er bestaan in Nederland speciale hoofdpijncentra waar hoofdpijnneurologen wel interesse in uw hoofdpijn hebben. Laat u niet wijsmaken dat hoofdpijn 'tussen de oren' zit. Ons hoofd zit tussen onze oren en je hoofdpijn is een serieuze zaak. Dat laten de cijfers hierboven wel zien.

Gelukkig zijn er manieren om hoofdpijn te verlichten. Met de specialisatie HOOFDPIJNMASSAGE pakken we de spieren aan van nek, schouders en gezicht. Door een slechte houding, stress, spanning en vermoeidheid kunnen deze spieren overbelast zijn en de hoofdpijn veroorzaken. Door de spanning in deze spieren te verminderen zal na een aantal behandelingen de hoofdpijn minder worden of zelfs verdwijnen! 

RUG-NEK-SCHOUDER MASSAGE

Klachten aan de arm,nek en/of schouder kunnen het gevolg zijn van een duidelijke aanleiding, bijvoorbeeld spierpijn na het sporten. Deze klachten gaan vaak vanzelf weer over. Langdurige klachten aan de arm, nek en/of schouder zijn onder te verdelen in specifieke en a-specifieke klachten. Bij specifieke klachten is er een medisch aantoonbare oorzaak zoals bijvoorbeeld de tenniselleboog, het carpaal tunnel syndroom en het rotator cuff syndroom.

Bij a-specifieke klachten is er geen medische oorzaak te vinden. Er zijn verschillende soorten risicofactoren waardoor de klachten aan de arm, nek en/of schouder kunnen ontstaan:

* fysieke (lichamelijke) belasting

Door vaak dezelfde beweging te maken, in een onnatuurlijke houding te zitten of te staan of door continu kracht te moeten zetten kunnen spiergroepen en pezen overbelast en geïrriteerd raken.

* Psychosociale belasting

Een hoge psychische belasting zoals werkstress, werktempo, werkdruk, hoge mentale eisen in combinatie met een slechte werkorganisatie of verstoorde werksfeer kunnen leiden tot hogere spierspanning. Dit vergroot de kans dat een klacht voort blijft duren.

* Persoonsgebonden factoren

Individuele factoren kunnen ook een rol spelen, zoals een perfectionistische instelling en iemands fysieke en mentale belastbaarheid. Vaak komen de klachten voor bij mensen die een administratieve baan hebben of werken in de bouw, industrie of vleessector. Ook kunnen andere dagelijkse activiteiten een rol spelen zoals het huishouden doen, muziekinstrument bespelen of sporten.

Ga met deze klachten altijd eerst naar een arts, Hij of zij kan voorlichting geven, bepalen of er verder onderzoek nodig is en evt doorverwijzen. 

Met de specialisatie RUG-NEK-SCHOUDER MASSAGE pakken wij de spieren aan die de klachten geven. Door de spanning in deze spieren te verminderen of zelfs weg te nemen zullen de klachten minder worden en soms zelfs helemaal verdwijnen. Ook is het erg belangrijk om dagelijks oefeningen te doen. Het doel hiervan is om de mobiliteit (beweeglijkheid) en stabiliteit van een gewricht te verbeteren of de kracht van spieren rond gewrichten te versterken. Deze oefeningen krijgt u mee.   

LAGE RUGPIJN MASSAGE

Lage rugpijn komt veel voor. 4 van de 5 mensen hebben wel eens last van hun rug. Sommigen krijgen het maar 1 keer, bij anderen komt het geregeld terug. Patiënten met lage rugpijn hebben pijn in de onderrug die kan uitstralen naar de bil of het been (spit) of naar de voet (hernia). Waar rugpijn vandaan komt is vaak lastig te achterhalen. Bij de 1 sluimert het al langer en bij de ander schiet het er in 1 keer in. Zeker is dat rugpijn bij de meeste mensen te maken heeft met de spieren, banden en gewrichten in de rug. Die zijn uit balans of uit vorm. Gelukkig is zelfs bij erge rugpijn meestal geen sprake van een ziekte of blijvende schade en heeft rugpijn een goede prognose, dat wil zeggen dat de kans heel groot is dat de klachten verdwijnen.

Bij de lage rugpijn zijn er een aantal risicofactoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van de klachten zoals:

* veel tillen in combinatie met draaiende bewegingen

* lang in 1 houding blijven zitten of staan

* repeterend werk doen

* plotselinge hevige inspanningen verrichten

* blootgesteld zijn aan veel trillingen

* overgewicht

Ook bij de lage rugpijn geldt om eerst naar de dokter te gaan zodat hij/zij een ernstige oorzaak zoals een beschadiging of afwijking kan uitsluiten. 


Met de specialisatie LAGE RUGPIJN MASSAGE maken wij de spieren van rug, heup, bil en bovenbeen weer los zodat je weer vrijer kunt bewegen en functioneren.


 

MASSAGE BIJ REUMA

Reuma omvat meer dan 100 chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Bijna 2 miljoen Nederlanders hebben een vorm van reuma. Veel mensen denken dat alleen oudere mensen reuma krijgen maar dat is niet zo. Iedereen kan reuma krijgen, op elke leeftijd. 61% van de mensen met reuma is jonger dan 65 jaar.

Reuma is onderverdeeld in 3 categorieën:

* Ontstekingsreuma

Hieronder vallen aandoeningen waarbij ontstekingsreacties in het lichaam onder andere gewrichten beschadigen

* artrose

Hierbij verslechtert het kraakbeen in de gewrichten

* Wekedelenreuma

Hieronder vallen aandoeningen aan onder andere spieren, banden, pezen en het kapsel om de gewrichten.


Veel voorkomende soorten reuma zijn: artrose, fibromyalgie, jicht, reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew (ontsteking van de ruggenwervels).

Sommige mensen hebben meerdere vormen van reuma. De meeste mensen met reuma hebben last van pijn en stijfheid in gewrichten of spieren en vermoeidheid. daardoor is bewegen vaak moeilijk en dat kan beperkingen geven in het dagelijkse leven. Reuma is grillig. Klachten kunnen een tijdje weg zijn en ineens weer de kop op steken. Vaak komt reuma tot uiting na bijvoorbeeld een ongeluk of bij stress. Reuma is vaak ook een vicieuze cirkel: stress-spieren op spanning-slecht slapen-chronische vermoeidheid/reuma-stress... Om hier uit te komen kan voeding, regelmaat, slaap, mindfullness, bewegen en resetten helpen. 

Bij een reumatische aandoening is regelmatig bewegen extra belangrijk omdat het: botontkalking tegengaat, gewrichten soepel houdt, spieren sterker maakt, goed is voor de conditie, hart en longen sterker maakt, het vetpercentage vermindert en cholesterol verlaagt. Geschikte sporten zijn o.a.: wandelen, fietsen, zwemmen en yoga. Belangrijk is dat je een sport kiest die je leuk vind want dan houdt je het sporten ook het langste vol. Maar het allerbelangrijkste is: ontspannen!


Met de specialisatie massage bij reuma gaan we samenwerken om een zo volledig mogelijke ontspanning van de spieren te verkrijgen. Met speciale technieken die uiterst voorzichtig worden toegepast wordt de spanning en stijfheid uit de spieren losgemaakt.


VOET(REFLEX) MASSAGE

Op de voeten liggen reflexzones die corresponderen met je organen, klieren, zenuwen, wervels etc. De toestand van je voet (kleur, geur, droogheid, eeltvorming, temperatuur, weefselspanning) kan het een en ander vertellen over het functioneren van de organen in je lichaam. Bij een verstoring zal dit tijdens de massage merkbaar worden in de vorm van een reactie. Deze reactie kan bijvoorbeeld zijn: pijn, jeuk, verandering van kleur of weefselspanning. Is er overmatige eeltgroei op de leverreflexzone, dan mankeert er mogelijk iets aan de leverwerking. We zijn dan uit balans. Er zit een blokkade in de energiestroming. Tijdens de voet(reflex)massage gaan we deze blokkades proberen op te heffen waardoor het lichaam kan beginnen aan zijn zelfgenezend vermogen. Lichaam en geest komen weer in harmonie samen.

Hoe meer nuchter de voet is, hoe meer ontvankelijk voor de behandeling. 's Morgens is het effect dus groter dan 's avonds


ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Wanneer je in verwachting bent, gebeurt er van alles in je lichaam. Er kunnen mogelijk wat fysieke of mentale ongemakken ontstaan, waarbij massage een verlichtende ondersteuning kan bieden. De (ontspannings) massage is helemaal gericht op het beleven van jouw eigen lichaam, met alle veranderingen die daar tijdens je zwangerschap bij horen. 

Ook na de bevalling is er nog van alles gaande in je lichaam. Er wordt wel eens gesteld dat 'ontzwangeren' net zolang duurt als de hele zwangerschap. Tel daarbij op dat een baby veel aandacht van je vraagt en je kunt je voorstellen dat het na de bevalling net zo belangrijk is om regelmatig tijd te nemen om te ontspannen en weer in contact te komen met je lichaam. Daarbij is inmiddels bewezen dat massage een helende werking heeft en/of preventief werkt, bij (het ontstaan van) een postnatale depressie.


CUPPING THERAPIE 


Zowel preventief als curatief wordt cupping toegepast op heel veel vlakken en hoewel het in de Westerse geneeskunst als een alternatieve geneeswijze wordt gezien, bestaat deze vorm van behandelen al enkele duizenden jaren en is het waarschijnlijk, naast het gebruik van kruiden, een van de eerste methoden van genezend behandelen.

Met een cup wordt een vacuüm gecreëerd op de huid. Dit zorgt voor activering van de bloed- en lymfestroom met als gevolg een betere doorbloeding en daardoor een betere aanvoer van voedingsstoffen en versnelde afvoer van afvalstoffen (toxinen). Cupping is ook uitermate geschikt om triggerpoints (spierverkrampingen of spierknopen) te behandelen. Cupping werkt door in de diepte en na de behandeling kunnen er lokale rode, blauwe/zwarte plekken te zien zijn en kan het enkele dagen gevoelig zijn. Hoe gezonder het weefsel wordt, hoe minder intens de plekken worden.

Cupping werkt goed bij o.a. de volgende klachten: algehele verbetering van gezondheid, pijnklachten rondom schouderblad, lage rugklachten, pijnklachten Quadriceps, gezwollen knie, chronische darmklachten en/of obstipatie, blaasontsteking, leverproblemen, hamstringblessure, frozen shoulder, hoofdpijnklachten.


 (droge) HAMMAM MASSAGE

Je kent de Hammam massage wellicht van de sauna waar je met veel water word afgespoeld, deze massage is hetzelfde maar hier worden warme vochtige doeken gebruikt om te reinigen.

SCRUBBEN: dode huidcellen worden verwijdert en de bloeddoorstroming wordt gestimuleerd.

ZEEPMASSAGE: Met een speciale zeepzak met daarin olijfzeep word schuim gecreëerd en daarmee krijg je een heerlijke zachte massage

GHASSOUL: je krijgt een pakking van dit natuurlijke haarwas- en lichaamsverzorgingsmiddel van klei/lava aarde. Het absorbeert en heeft een verzepende werking. Ghassoul zuivert, ontspant, verkwikt en slankt het lichaam natuurlijk af. Het is zeepvrij en de biologische balans blijft behouden.

WARME OLIE MASSAGE: De hammam massage wordt afgesloten met een heerlijke ontspannende massage met warme olie.

Na deze heerlijke behandeling straalt je huid en voelt aanmerkelijk zachter aan en je spieren raken heerlijk ontspannen. Kortom; een weldaad voor lichaam en geest!
 


Info